Zene

Keresés ebben a blogban

2012. március 9., péntek

Miért lehet fontos egy dal ?

Felvidéken választások vannak a hétvégén. Választanak, eldöntik, mely pártok kerülnek az elkövetkező időszakra a parlamentbe. Az ott élőknek létfontosságú lehet, bejut-e az MKP, a lemaradó, elszegényedő Dél -Szlovákiai, de nekünk jobban esik így, felvidéki terület fejlődése érdekében. . Az elmúlt hetek kampányrendezvényeinek jó részét nyomon követhettük itt is, cikkek, képriportok, híradások, és elsősorban Imre fellépései által. Mindig, mindenütt hangsúlyt kapott a gazdaság, munkahely teremtés, egészségügy égető szükséghelyzetén túl, az ottani magyarság identitásának kérdése. Magyarul beszélni, ha akarnak szabadon magyar állampolgárnak lenni, ehhez a nemzethez tartozni, a nemzethez tartozás miatt hátrányt nem szenvedni.
A tegnapi komáromi rendezvényen, melyen sajnos, nem tudtam ott lenni, elhangzott egy dal Imre előadásában, amellyel így, a kampányfinisben új gondolatokat is ébresztett. Szól ez a dal a Kárpát-medencében bárhol élő magyarhoz, de lényeges gondolatokat tolmácsol nekünk, anyaországbelieknek.

"Bátor szavakkal mindig megfontolt legyél,
Gondolj azokra, ki magyarként "ott" él! "

Bizony, sosem felejthetjük, hogy egy egy hangzatos, de tartalom nélküli megnyilvánulásunkkal talán épp ártunk, mintsem előrevinnénk az összmagyarság ügyét, vagy a határon túl élők helyzetét. S hogy mit tegyünk? Mi a kötelességünk? ezt is elénekelte Imre tegnap...

"Őrizd a lángot, majd add a fiadnak át,
És a tűz szívekben lobog majd tovább,...."

Legyen így! És minél többen adjuk tovább azt a lángot, minél több szívben lobog majd, annál hamarabb jöhet el a nap, amikor

"..Az igazságot rejtő ködök eloszlanak...."

És addig mindig, mindenkinek tenni kell, a maga eszközeivel. Az elmúlt hetekben ők tették a dolgukat, ki ki azzal, amit hozzá tudott tenni. Imre mindig, minden körülmények között hitet tett újra és újra meggyőződéséről, inspirálva, buzdítva azokat, akikhez eljutott a szava.
Nekünk nincs mit tenni, szorítunk a hétvégén, drukkolunk, és hisszük, megvalósul, amiért dolgoztak. Nyerjen az MKP, legyen képviselő, aki az akar lenni, énekeljen tovább az, akinek ez a dolga, lendüljön előre a szekér!

Akkor Hajrá, Felvidék! !
és remélem, mindenki örömére a dal, Imre előadásában.
http://www.youtube.com/watch?v=fuARJphu2a4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése